Senaste inläggen

Av Maria - 10 maj 2012 18:38

Försökte mig på att göra cake pops för första gången! Och här har ni resultatet!







Gjorde även i små strutar! Cake pop glass!




 



Och för er som vill ha receptet, så kommer det här!



Cake Pops Ca 30st


Färdigsockerkaka (chokladkaka om du vill ha chokladsmak)

Smältchoklad, gärna vit och mörk

Strössel,nötter och kokos att dekorera med

Pinnar



Cream
cheese frosting


200gcrem cheese

75grumsvarmt smör

5dl florsocker

1msk mjölk


Creamcheese frosting: Vispa ihop cream cheese, florsocker och mjölk

Smulakakan i en bunke, blanda med frosting så det blir en smet, knåda gärna lite
extra med fingrarna. Häll i lite extra mjölk om smeten är för torr. Ställ i
kylen i minst en timma, eller över natten.


Tafram smeten och forma bollar som du lägger på bakplåtspapper


Smältrikligt med choklad i en bunke, doppa bollarna försiktigt, rulla eller doppa
dom i strössel och stick ner en pinne


Dekorationenkan varieras i all oändlighet!



Cake pop glassarna gjorde jag på samma sätt, men tog istället glassrån som jag skar av så dom blev mindre, stoppade fyllningen där i och doppade dom i choklad!






Av Maria - 6 maj 2012 10:15


Fia med knuff tårta! Fylld med jordgubbsmoussé och glasskräm!



 


Amerikanska flaggan till pappas födelsedag! Fylld med rabarbermoussé och jordgubbsmoussé!

 
Av Maria - 28 april 2012 15:38

Måste bara tipsa om ett recept på sockerpasta som jag testade härom dagen! Har testat massa olika recept, men har aldrig blivit nöjd, men detta receptet va kanon!


Sockerpasta/Sugarpaste

1 msk gelatinpulver
4 msk kallt vatten
1 msk neutral olja
1½ dl vit baksirap
ca 14-15 dl florsocker


Smält gelatinet tillsammans med vattnet över ett vattenbad, vattnet får inte koka.
När gelatinet har löst sig i vattnet häll i sirapen.
Mät upp florsockret i en stor skål och häll i vätskeblandningen.
Blanda för hand eller med degkrokarna på elvispen (på lägsta hastighet) Blanda i oljan mot slutet.
Smaksätt eventuellt med någon essens,
du kan även passa på att färga massan nu om du ska ha mycket i samma färg.
Låt degen vara något kladdig.
Vira in degen i plastfolie och lägg i en luftät burk, förvara i skafferiet.
Låt gärna degen vila någon dag innan du använder den.
Eftersom pastan består av mest socker håller den väldigt väldigt länge..


Det blir ca 1 kilo!

Av Maria - 28 april 2012 15:32


Fylld med hallonmoussé och glasskräm! Täckt med mmf och dekorationerna är gjorda i sockerpasta!





 


Moccatårta! Spacklad med grädde och dekorationerna är gjorda i sockerpasta!




 


Fylld med hallonmoussé och glasskräm! Täckt med sockpasta och dekorationerna är också gjorda i sockerpasta!

 
Av Maria - 19 april 2012 21:12





 



Båda två är fyllda med passionfrukt/citron moussé och hallon moussé och är täckte med mmf!

 
Av Maria - 9 april 2012 10:25



Min första påsktårta!

Fylld med passionfruktsmoussé och rabarbermoussé! Täckt med mmf och har även gjort dekorationerna i mmf! Förututom kycklingarna som är gjorda i Odense figurmarsipan!

 
Av Maria - 18 mars 2012 19:03


Jag har fått lite smått dille på att göra macroner! Så himmla gott och enkelt att göra!


För er som vill ha receptet så kommer det här!


Jag hittade det på:  http://smulansbakblogg.blogspot.se/2011/06/macarons.html




100 g mandelmjöl
100-110g äggvitor(ca3äggvitor)
4 msk strösocker
200 g  florsocker
Några droppar päronessens
Pulverfärg eller pastafärg



Gör så  här:
1.Sikta mjölet så inga klumpar finns,och sikta även florsockret och  tillsätt det tillsammans
med mandelmjölet och rör om.
2.Lägg äggvitorna i  en skål och vispa tills det börjar skumma då är det dags att tillsätta
socker,1matsked i taget.Fortsätt att vispa tills marängen är tjock och  glansig.
3.Det ska gå att ta skålen upp och ned utan att det droppar.
4.Häll försiktigt mandelblandningen i marängen och rör försiktigt med en  slickepott.
5.Tillsätt valfri essens och pastafärg eller pulverfärg,och rör  försiktigt.
6.Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små  klickar,inte större än en fem krona
på bakplåtspapper och låt dem vila i  60minuter.
7.Sätt på ugnen ca 20minuter innan de ska in,på 150grader och  gräddtid är ca 15minuter,beror
på vilken ugn du har,får inte glömma att titta  på de efter 10minuter.Jag hade mina exakt
15minuter.
8.Sedan är det bara  att fylla dessa underbara med valfri fyllning och njut.



Jag fyllde mina med nutella!



Av Maria - 11 mars 2012 18:13



Vaniljbotten med hallon & blåbärs moussé och glasskräm!

Täckt med mmf och dekorationer i mmf och sockerpasta!




 



Chokladbotten med jordgubbsmoussé och glasskräm! Täckt med mmf och dekorationer i sockerpasta!




 



Min första våningstårta! Gick bättre än förväntat!


Vaniljbottnar med jordgubbs sylt och banilkräm. Täckta med mmf och även dekorationerna är gjorda i mmf!

Presentation


Jag heter Maria, bor i Alingsås och älskar att baka! Så jag tänkte att jag skapar en blogg för att dela med mig av min bakning och massa goda recept! :) Hoppas ni kommer hitta nånting som ni tycker om!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards