Senaste inläggen
Super gott och jätte enkelt att göra!
Här kommer receptet för er som vill ha det!
3 ½ dl ljus sirap
350g jordnötssmör
1dl socker
2dl cocos
1 ½ cornflakes
Smält sirap, jordnötssmör och socker i en kastrull. Tillsätt sedan cocos och
cornflakes. Bred ut på en plåt. Rätt tunt. Smält en stor ljus blockchoklad och
bred över. Låt svalna. Skär kakan i fyrkanter.
100g smör
5dl mjölk
50g jäst
1tsk salt
1tsk socker
2dl vetekli
Ca 12dl mjöl
Smält margarinet, häll på mjölken (fingervarmt), smula jästen,
häll i resten av vätskan,
tillsätt salt, socker, mjöl och vetekli. Arbeta ihop degen väl.
Jäs ca 30min, kavla ut ca 1cm tjock deg.
Lägg på en plåt, nagga med gaffel.
Jäs ca 30min. 250C ca 8min i mitten av ugnen.
Heldags apt och chefen ville att jag skulle baka! Så tårta blev det! Första gången jag gjorde mmf, jag blev jätte nöjd! Receptet fick jag av Ann och länk till det har ni här: http://www.annsann.com/2010/05/21/marshmallowsfondant/
Tårtan är fylld med jordgubbs moussé och vaniljkräm!
Idag blev det en sjukhus tårta som en kompis ville ge till avd på lasarettet!
Den innehåller dumle fluff och glasskräm!
Min bror fyller år idag, men kalaset hade han igår och det va jag som fick göra tårtan! Den blev en grädd tårta fylld med hallon moussé och lakritsfluff! Mums! Jag använde mig av turkisk peppar! :) Dekorationerna är gjorda i marsipan!
En kompis som fyller år imon, ville ha en tårta! Marsipan och sen jag fick jag fria händer! Så det blev en sockerkaks botten med hallon moussé och glasskräm! Blommor är jag inte duktig på, men man lär sig mer för varje gång! Övning ger färdighet! :) Hoppas den smakar Camilla! :)
Idag blev det kladdkake muffins med vit toblerone fluff!
Det passade väldigt bra ihop och här kommer recepten!
Kladdkakemuffins:
125g margarin
3dl socker
2st ägg
1,5dl mjöl
1,5tsk vaniljsocker
0,5dl kakao
1 nypa(or) salt
Sätt på ugenen på 175-200 grader
Blanda alla ingredienserna i en bunke.
Grädda sedan ca 13-15 minuter
Tobleronefluff
3 dl vispgrädde
180 gr Toblerone
Skär Tobleronen i småbitar.
Värm grädden försiktigt på svag värme.
Smält Tobleronen i grädden under omrörning.
Låt blandningen stå svalt över natten eller tills den blivit
helt kyld.
Vispa med elvisp till en fluffig kräm
OBS! Grädden får inte koka då kan fluffen skära sig.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|