Senaste inläggen

Av Maria - 17 augusti 2012 20:55





Blev en bröst tårta till en kompis bror som fyller år idag! Kanske inte den godaste jag gjort av allihopa, men den gick att äta iaf! :P

Den är fylld med kinder äggs choklad och glasskräm och täckt med sp!  

Av Maria - 18 juli 2012 21:59




Plockade av vinbärsbusken på framsidan idag och gjorde moussé! Lätt & gott!


3dl svarta vinbär

1,5 dl socker

2 tsk gelantin pulver

0,5 msk vaniljsocker


Lös upp gelantin pulvret och lös upp det över vatten bad. Koka vinbären och sockret i ca 10 min. Mixa sedan till en jämn massa. Rör ner gelantinet och vaniljsockret i den varma blandningen och låt svalna. Vispa grädden och vänd ner vinbärsblandningen.


Klart! :)  

Av Maria - 17 juli 2012 11:14

 



Idag va jag hos Camilla och Magnus och fikade! Med mig hade jag såklart en tårta! Den är fylld med hallon mousse och Marianne choklad fluff!
Mums! :-)

Av Maria - 24 juni 2012 21:01



Min födelsedagstårta blev så här! Använde mig av Wiltons körsbärsform i silikon!

Fylld med hallonmoussé & glasskräm! Täckt med marsipan! Mums! :)  

Av Maria - 23 juni 2012 23:52

 


Min första Hello Kitty tårta!
Fylld med hallonmoussé & glasskräm! Täckt med mmf! Hoppas lilla Ebba blir glad när hon får denna! :)

Av Maria - 19 juni 2012 13:56


Gjorde mini cupcakes med cola & päron frosting härom dagen och kanon gott blev det!

Frostingen gjorde jag på juliskum tomtarna!


Skumtomte frosting:


3dl grädde

ca 70g skumtomtar


Hetta upp vispgrädden i en kastrull. Lägg i
skumtomte bitarna och smält dem under omrörning på svag värme. Låt svalna ett par
timmar i kylen, allra helst över natten! Vispa sedan, helst med elvisp, till en
fluffig kräm

  
Av Maria - 17 juni 2012 16:43


Idag blev det en gräddtårta, fylld med rårörda bär och glasskräm! Blommorna och bladen gjorde jag i marsipan!



Rårörda bär:


Ca 200 g bär

2 tsk marsan pulver


Mosa ihop bären och tillsätt marsan pulvret! Räcker till fyllning till ett lager!


  
Av Maria - 10 juni 2012 09:54




Apelsinmousse


En lite
syrligare fyllning.


Detta recept räcker till ett lager med fyllning!


3 dl grädde

3 msk strösocker

4 msk koncentrerad apelsinjuice

2 äggvitor


Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa grädden till hälften och blanda i socker
& Juice. Fortsätt vispa grädden hårt, blanda försiktigt ner äggvitan i
grädden. Låt stå i kylen i minst 2 timmar.


Vill du ha den gulare, droppa i lite gul hushållsfärg!


Presentation


Jag heter Maria, bor i Alingsås och älskar att baka! Så jag tänkte att jag skapar en blogg för att dela med mig av min bakning och massa goda recept! :) Hoppas ni kommer hitta nånting som ni tycker om!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards