Senaste inläggen
Min bror fyllde år förra helgen och då blev det tårta! Gräddtårta fylld med hallonmousse och glasskräm! Skivade jordgubbar på och gelé!
Årets jultårta blev en mjuk pepparkaks botten, fylld med tomteskumsfluff och runt om tog jag mjölkchoklads philiadelphia med grädde!
Hittade detta recpetet i en bakgrupp som jag är med i på facebook.
Och jag va ju bara tvungen att testa!
Receptet är taget från Angelica Blom och här kommer länken till hennes blogg: http://aimeeinmymind.se/2012/december/lussebullar-recept.html#comment
Och för er som vill ha recpetet så kommer det här:
Degen:
50g jäst
150g smör
1-2påsar saffran(Jag använder bara en)
5dl mjölk
250g kvarg/kesella 10%
1,5dl socker
1 ägg
0,5tsk salt
15-17dl mjöl
Fyllningen:
300g smör
2,25dl socker
5-6tsk vaniljsocker
Pensling:
Uppvispat ägg
Pärlsocker
Så Här Gör Du:
1. Smula jästen(jag använder torrjäst vilket fungerar utmärkt) i en degbunke. Smält smöret. Slå med kavel på påsen med saffran och häll sen ner saffranet i smöret.
2. Tillsätt mjölken i smöret, rör om och låt det bli 37grader.
3. Häll mjölk&smörblandningen över jästen och rör om. Rör sedan ner kvarg/kesella, socker, ägg och salt.
4. Arbeta ner nästan allt mjöl och arbeta degen ca 5min med maskin eller ca 10min för hand. Strö lite mjöl över degen och täck med bakduk. Låt jäsa i 30-45min.
5. Gör fyllningen genom att blanda ihop alla ingredienser.
6. Ta upp degen på mjölad bakbänk, knåda degen smidig och dela i två delar.
7. Kavla ut varje del så den blir jämn och tunn ca 25*60 cm för att sen breda ut fyllningen på degen. Rulla sen ihop degen till en lång "korv" som du skär i små skivor som du lägger i formar. Låt bullarna jäsa i ca 30min under bakduk.
8. Sätt ugnen på 250grader och vispa upp äggen.
9. Pensla bullarna med ägg och strö på socker. Grädda sedan bullarna på en plåt i mitten av ugnen i ca 8min.
Tårtan är fylld med blåbärs moussé som jag färgade svart och glasskräm som färgades grön! Allt för att göra den lite läskig till hennes fest! :) Täckt med mmf!
Maräng
3 äggvitor
2 dl socker
3 droppar ättiksprit
Vispa äggvitorna och ättikspriten eller citrondropparna tillsammans med 1 dl av sockret till ett hårt skum.
Vänd därefter ned resten av sockret. Klicka ut smeten på bakplåtspapper med hjälp av skedar. Grädda mitt i ugnen i ca 60 minuter på 100 grader.
Nu när det är halloween så va jag ju bara tvungen att göra nån "läskig" kaka! Så det blev finger kakor! Dom är gjorda på mördeg och som naglar hade jag mandlar!
Mördeg:
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör (eller margarin
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 10 minuter. Låt kallna på galler
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|